2013 m. sausio 25 d., penktadienis

Apie musu, megeju indeli i darba

     Na va, prisiruosiau parasyti dar viena post'a. Labai atsiprasau tu, kurie tikejosi rasti irasa vakar. Tiesiog buvau labai pavarges ir nebuvo visiskai jokio noro rasyti.
     Siandien pamaniau parasysiu apie fotografo darba. Megejo fotografo. Pats tikrai nesu „profas“ ir iki tokio dar tikrai yra kur tobuleti. Labai daug. Mano nuotraukos tikrai nera tobulos. Taciau siandien noriu rasyti ne tik apie save, bet ir apie dauguma fotografu megeju.
     Dauguma „klientu“ uz pacia maziausia kaina, dazniausiai net gi nemokamai, nori gauti kokybiskas bei profesionalias nuotraukas. Ju nuomone, kadangi esi megejas, neturetum imti pinigu uz savo darba. Taciau nepagalvoja, kad nepaisant to, jog nesam  „profai“, mes taip pat kaip ir jie, i nuotraukas idedame daug darbo, meiles, pastangu... Ar tai kad mes esame tik megejai, reiskia jog musu darbai nieko verti? Ne! Grieztas ne! Megeju darbuose dazniausiai buna ideta daugiau meiles, dziaugsmo ir kitu emociju, kuriu kartais nematau „profu“ darbuose... Zinoma yra ir tokiu megeju, kurie mano jog uztenka zinoti kelis terminus kuriu galbut nezino kiti, ir jie jau skaitosi „kieti“ fotografai. Gaila, taciau taip nera, ir to tikrai neuztenka padaryti grazioms nuotraukoms. Grazus darbai „gimsta“ is meiles atliekamam darbui, o ne is terminu.
     Klausimas jums. Koki fotografa rinktumetes savo fotosesijai? Ar ta, kuris baiges mokslus, taciau jo nuotraukose nesimato tu emociju. Na, bent jau zinotumet kad „profas“ fotografavo... Ar megeja, kuris i savo darba ideda ta emociju indeli...
     Ka norejau pasakyti, ne tiesiogiai, o siuo tekstu jums, tai, jog vien del to kad mes esame megejai, tai nereiskia kad mes neidedame i savo darba daug meiles ir kitu emociju kurias isvardinau. Todel prasau jusu, jei jus nesuprantate, koki indeli mes dedame i savo darbus, nereikskite savo nuomones. Nelyginkite musu su profais.
P. S. tekstas gali pasirodyti neispildytas, nes is dalies toks ir yra. Bet kokiu atveju, dekui visiems kurie skaito ir palaiko mane. Atsidekodamas jums ikeliu veliausia savo darba.
Taip pat dekoju uz 1000 + perziuriu. Aciu jums, kad esate su manimi. Jus esate mano ikvepimas. Vel gi, nepabijokite pasididinti nuotrauku.
Su pagarba,
Pijus

        


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą